Fortsätt till huvudinnehåll

Har redan slagit 2021 års utdelningar

Har redan slagit 2021 års utdelningar

Under 2021 fick jag drygt 14 100 kr i utdelningar. Tack vare måndagens utdelningar kom jag upp i drygt 14 300 kr i utdelningar i år. Det här har sedan i måndags varit en utdelningsintensiv vecka, som det alltid är i mitten på månaden, vilken slutade med närmare 2 400 kr i utdelningar. 


De fem aktierna som delade ut mest under den gång veckan var:

 • Gladstone Investment Corp
 • AMSC ASA
 • Sdiptech Pref
 • K2A Knaust & Andersson Pref
 • Main Street Capital Corp

Det har varit fortsatt turbulent på börsen, vilket har lett till mer intressanta köplägen jämfört med de senaste månaderna, då kurserna kommit ner en del på flertalet utdelningsaktier. Nästan dagligen fyller jag på något eller några befintliga innehav för att öka de framtida utdelningsinkomsterna. 

Vi är nu i början av den mest intensiva utdelningsperioden under året - mars, april och maj. Som det ser ut nu kommer dessa månader ge mig kring 30 000 kr i utdelningar, alltså i snitt ungefär 10 000 kr/månad. April kommer bjuda på mest utdelning enligt prognosen, närmare bestämt kring 12 500 kr. Hur ser utdelningssäsongen ut att bli för dig? 

/InkomstInvesteraren 


Kommentarer

 1. Vi ser nog starten på utdelningssäsongen i och med Axfoods och Handelsbankens utdelningar nästa vecka. Sedan rullar det på in till juni. Tyvärr har en hel del innehav sänkt eller till och med ställt in sin utdelning så just nu ser vi ut att få ungefär lika mycket som förra året. Om Avanza behagar återbetala källskatten nästa vecka så kanske vi hinner med några köp innan X-dagen på ett par innehav så håller tummarna!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då har er utdelningssäsong börjat nu alltså! :) Idag fick jag äntligen in källskatten, som ska sättas i arbete de närmsta dagarna för att få utdelningssnöbollen att växa lite mer. Får se vilka inköp det blir.

   Radera

Skicka en kommentar

Populära inlägg

Utdelningar i april: 15 000 kr

Utdelningar YTD och 10 000 kr hittills under april

De 10 bästa utdelningsaktierna 2022

Min sparkvot och mitt månadssparande (undvik livsstilsinflation)

Utdelningar i mars (och 30 000 kr under ett kvartal)

Månadsutdelare, kvartalsutdelare, halvårsutdelare och årsutdelare – (utdelningsfrekvensen)